10+1 stylish decoration ideas for your student house

10+1 κομψές ιδέες διακόσμησης για το φοιτητικό σας σπίτι 1
10+1 κομψές ιδέες διακόσμησης για το φοιτητικό σας σπίτι 2

Η μετακόμιση σε ένα φοιτητικό σπίτι μπορεί να είναι τόσο συναρπαστική, όσο και…τρομακτική. Η ελευθερία του να έχετε το δικό σας χώρο είναι συναρπαστική, αλλά η πρόκληση είναι να κάνετε αυτό το νέο μέρος, προσωπικό. Ανεξάρτητα από το αν μετακομίζετε σε διαμέρισμα ή συγκατοικείτε, οι καινοτόμες ιδέες διακόσμησης μπορούν να κάνουν το φοιτητικό σας σπίτι ζεστό, κομψό και μοναδικά δικό σας.

Όταν εισέρχεστε για πρώτη φορά σε ένα φοιτητικό σπίτι, οι προσωπικές πινελιές κάνουν τη διαφορά. Ένας από τους πιο επιτυχημένους και συνάμα δημιουργικούς τρόπους για να το πετύχετε αυτό είναι η δημιουργία ενός τοίχου με φωτογραφίες. Γεμίστε αυτόν τον χώρο με στιγμιότυπα της οικογένειας, των φίλων και με εκείνες τις αξέχαστες στιγμές από το μέχρι τώρα ταξίδι σας. Παράλληλα με αυτές τις αναμνήσεις, μπορείτε να κρεμάσετε αφίσες από τις αγαπημένες σας ταινίες, συγκροτήματα ή έργα τέχνης, εξασφαλίζοντας ότι οι τοίχοι σας αντανακλούν τα πάθη και τα ενδιαφέροντά σας.

Ένα φοιτητικό σπίτι έρχεται συχνά με τον βασικό, μερικές φορές ψυχρό, φωτισμό. Αλλά με τη σωστή πινελιά, μπορείτε να το αλλάξετε αυτό εντελώς. Χρησιμοποιείστε λαμπτήρες δαπέδου ή επιτραπέζιες λάμπες εξοπλισμένες με λαμπτήρες θερμού λευκού φωτός. Αυτά μπορούν να μετατρέψουν αμέσως τους χώρους σε φιλόξενες γωνιές, που θυμίζουν τη ζεστασιά του σπιτιού.

Η τέχνη έχει έναν μοναδικό τρόπο να κάνει οποιονδήποτε χώρο να μοιάζει ζωντανός. Αν έχετε καλλιτεχνικές κλίσεις, σκεφτείτε να ζωγραφίσετε ή να σχεδιάσετε τα δικά σας έργα. Μόλις τα κορνιζάρετε, αυτά μπορούν να γίνουν το κεντρικό κομμάτι του δωματίου σας. Επιπλέον, τα κολλάζ από αποκόμματα περιοδικών, καρτ ποστάλ ή άλλα αγαπημένα ενθύμια μπορούν να προσθέσουν μια προσωπική και καλλιτεχνική πινελιά.

Μια πινελιά πράσινου μπορεί να αναβαθμίσει κάθε φοιτητικό σπίτι. Εξετάστε το ενδεχόμενο να ενσωματώσετε φυτά εσωτερικού χώρου. Όχι μόνο προσθέτουν ζωντάνια, αλλά βελτιώνουν και την ποιότητα του αέρα. Αν η φροντίδα των φυτών σας τρομάζει, υπάρχουν πάντα ψεύτικα φυτά ή επιλογές χαμηλής συντήρησης που μπορούν να σας δώσουν την επιθυμητή αισθητική.

Η άνεση είναι το κλειδί σε κάθε φοιτητικό σπίτι. Αναβαθμίστε τους καναπέδες και τα κρεβάτια σας προσθέτοντας πολύχρωμα μαξιλάρια. Και για εκείνα τα κρύα βράδια ή τις βραδιές ταινιών, απλώστε μαλακές κουβέρτες ή ριχτάρια πάνω από τα έπιπλά σας.

Τα δάπεδα μπορούν επίσης να αντανακλούν το στυλ σας. Η προσθήκη χαλιών ή μοκετών, ειδικά στο σαλόνι ή το υπνοδωμάτιο, μπορεί να προσδώσει ζεστασιά και άνεση. Επιλέξτε μοτίβα ή αποχρώσεις που ταιριάζουν με την προσωπικότητά σας.

Για όσους αγαπούν το DIY, το φοιτητικό σας σπίτι είναι ο τέλειος καμβάς. Εξετάστε το ενδεχόμενο να αναπαλαιώσετε μεταχειρισμένα έπιπλα με μια νέα στρώση χρώματος ή υφάσματος. Χειροποίητα σουβέρ, κηροπήγια ή διακοσμητικά αντικείμενα μπορούν να προσθέσουν μια μοναδική πινελιά.

Οι αλλαγές στις κουρτίνες, κάνουν τη διαφορά. Αν αλλάξετε τις τυπικές κουρτίνες με κουρτίνες με τα αγαπημένα σας σχέδια ή χρώματα, μπορείτε να ανανεώσετε το χώρο σας. Οι ελαφριές, διάφανες κουρτίνες μπορούν να δώσουν μια αέρινη αίσθηση, κάνοντας το δωμάτιό σας να φαίνεται ευρύχωρο και φιλόξενο.

Κάθε φοιτητικό σπίτι έχει συνήθως κάποια αξιομνημόνευτα αντικείμενα. Αυτά μπορεί να είναι αναμνηστικά από ταξίδια, δώρα από φίλους ή συγγενείς ή απλά μπιχλιμπίδια που έχουν συναισθηματική αξία. Παρουσιάστε τα σε περίοπτη θέση. Αν έχετε μικρότερα αντικείμενα, η τοποθέτησή τους σε διακοσμητικά μπολ ή σε δίσκους μπορεί να τα κάνει να ξεχωρίζουν.

Τέλος, ενώ είναι απαραίτητο να παρακολουθείτε τις εργασίες και τα χρονοδιαγράμματα, γιατί να μην το κάνετε με στυλ; Κρεμάστε έναν μαυροπίνακα ή έναν πίνακα φελλού στο χώρο σας. Χρησιμοποιήστε τον για σημειώσεις, υπενθυμίσεις, αποσπάσματα έμπνευσης ή ακόμη και για να καρφιτσώσετε αγαπημένα αναμνηστικά.

BONUS TIP: Τα κλασικά αντικείμενα έχουν κάτι το διαχρονικό. Ίσως, ενσωματώνοντας μερικά από τα πετσετάκια της μαμάς σας στη διακόσμησή σας, να προσθέσετε μια πινελιά vintage γοητείας, κάνοντας το φοιτητικό σας σπίτι ακόμα πιο φιλόξενο.

en_US